Micropigmentarea buzelor: argumente pro și contra
Micropigmentarea buzelor: pro și contra
ianuarie 22, 2024
Sprâncenele pudrate: avantaje și dezavantaje
Sprâncenele pudrate: avantaje și dezavantaje
ianuarie 29, 2024

Tot despre acoperirea unui tatuaj vechi/nereușit

Publicat: ianuarie 29, 2024

Lucrările necalitative

Machiajul permanent este astăzi, probabil, procedura cea mai solicitată. Prin urmare, există multe oferte de la meșterii din Chișinău pentru această procedură. 

Dar, din păcate, la studioul nostru de micropigmentare EBROWS.MD, clienții se adresează adesea cu solicitarea de a acoperi un tatuaj nereușit al sprâncenelor.

Pot exista mai multe motive pentru acest lucru:
 - Lipsa de experiență
 - Neglijența
 - Greșelile meșterului
 - Îngrijirea inadecvată a sprâncenelor
 - Tatuajul s-a învechit
 - A pierdut forma/culoarea
 - Dorim să acoperim sprâncenele sure/verzi/albastre.

Acoperirea unui tatuaj vechi este o procedură actuală, dar nu întotdeauna potrivită. Mai ales atunci când este vorba de necesitatea ascunderii unei colorări dense de o nuanță nereală. Să vedem împreună cum să corectăm un tatuaj vechi la sprâncene, când este posibil și când nu.

Când este potrivită corectarea unui tatuaj vechi?

Să începem prin a defini diferența dintre corectare și acoperire.

Corectarea - este o procedură în care nuanța existentă devine mai saturată, păstrând sau corectând parțial, în mod minor, forma. Cu alte cuvinte, forma și culoarea sprâncenelor, de fapt, sunt acceptabile, iar dorința este doar de a intensifica culoarea. Corectarea trebuie făcută nu mai târziu de 2 luni după prima procedură.

Acoperirea tatuajului la sprâncene este o procedură fundamental diferită. Ea implică acoperirea completă a desenului anterior prin metode de implantare a pigmentului într-o altă nuanță. Cu alte cuvinte, scopul nostru este să ascundem un tatuaj vechi, nereușit și urât la sprâncene. La fel și în alte zone. Prin acoperire se poate corecta și tatuajul la sprâncene sau buze, dar nu întotdeauna.

Când se poate face acoperirea unui vechi tatuaj la sprâncene:

  • Dacă vechiul pigment are reziduuri minime - palid, întrerupt, abia vizibil.
  • Dacă forma sprâncenelor nu are margini clare, în special marginea superioară și capul sprâncenei.
  • Dacă forma existentă permite extinderea ei fără a depăși limitele permise. Cu alte cuvinte, în cazul în care rezultatul final va arăta armonios și natural în urma extinderii sau alungirii formei sprâncenelor;
  • Dacă pigmentul nu a devenit de altă culoare - albastru, roșu, șaten sau oricare altă culoare. Este posibil să acoperiți sprâncenele roșii sau un tatuaj sur/albastriu, dar este foarte dificil. Dacă culorile sunt foarte intense, acoperirea nu este posibilă;

3 etape a stării sprâncenelor și dificultățile acoperirii:

  • Etapa cea mai simplă, când starea sprâncenelor permite acoperirea vechiului tatuaj cu alt pigment fără utilizarea corectorului. În acest caz, nu este necesar să schimbați forma (aceasta este acceptabilă), iar reziduul de pigment este foarte slab.
  • Etapa în care este necesar să schimbați forma: să faceți sprâncenele mai late, mai lungi.
  • Etapa în care este necesar să schimbați atât nuanța, cât și forma. Aceasta este cea mai dificilă și lungă etapă a lucrării maestrului, în care se utilizează nu doar pigment, ci și corector. Corectorul poate servi drept instrument individual - doar el este utilizat în întreaga procedură, iar în a doua procedură este deja utilizat pigmentul. Sau puteți combina corectorul și pigmentul, totul depinde de aspectul vechiului tatuaj.

Când este imposibilă acoperirea unui vechi tatuaj?

Înainte de a vă programa pentru acoperirea microblading-ului sau a unui vechi tatuaj, este obligatorie o consultare prealabilă cu maestrul. Maestrul trebuie să vadă starea vechiului tatuaj și să decidă dacă este posibil să îl acopere.

4 motive pentru care meșterul refuză acoperirea.

  • Imposibilitatea schimbării formei sprâncenelor prin acoperire. Forma sprâncenelor este neregulată, nefirească, există o asimetrie evidentă;
  • Culoarea pigmentului a devenit nerecunoscută și este foarte vizibilă;
  • La efectuarea vechiului tatuaj s-au folosit pigmenți de calitate scăzută care s-au răspândit;
  • Pigmentul a fost introdus adânc și prea dens.

Acoperirea în interpretarea modernă presupune introducerea pigmentului în straturile superioare ale pielii. Treptat, pigmentul introdus se dizolvă și iese din organism, iar vechiul tatuaj devine din ce în ce mai vizibil. Prin urmare, acoperirea unui vechi tatuaj foarte vizibil nu este o soluție definitivă, ci un efect temporar.

Ce să faci dacă nu poți acoperi un vechi tatuaj?

Dacă dorești să corectezi tatuajul la sprâncene sau buze, dar acest lucru nu este posibil cu o acoperire standard, întotdeauna recomandăm să îl îndepărtezi mai întâi cu laser, apoi să faci un machiaj permanent modern și frumos.

Îndepărtarea tatuajului cu laser, avantaje:

  • Pigmentul vechi este eliminat complet. În același timp, poți ajusta numărul de ședințe de îndepărtare în funcție de obiectivele și aspectul inițial al tatuajului învechit. De exemplu, poți ilumina semnificativ nuanța vizibilă până când acoperirea devine maxim de eficientă. Sau poți elimina complet desenul vechi;
  • Nu va fi nevoie de multe corecții după acoperire. Tatuajul vechi este îndepărtat, se efectuează o nouă procedură de machiaj permanent, după care urmează corecția obligatorie după o lună și asta este tot până când este necesar un alt machiaj permanent;
  • Procedura de îndepărtare este sigură pentru piele și oferă rezultate excelente. Îndepărtarea poate elimina culoarea neagră a pigmentului. Acesta este singurul răspuns corect la întrebarea cum să acoperi sprâncenele roșii sau cum să corectezi tatuajul nereușit al buzelor.

Dacă lucrarea învechită de la sprâncene, buze sau pleoape arată inestetic, îndepărtarea acestuia cu laser poate fi o adevărată salvare. După aceasta, poți efectua machiaj permanent în orice tehnică, imediat ce pielea se recuperează complet după ultima procedură cu laser.

Este posibil să faci sprâncene pudrate peste o lucrare veche?

Sprâncenele pudrate sunt cea mai populară tehnică de machiaj permanent pentru sprâncene. De aceea, cererea de a face sprâncene pudrate peste un vechi tatuaj apare foarte des. Întotdeauna refuzăm să efectuăm această procedură fără îndepărtarea preliminară a vechiului tatuaj.

Principiul realizării sprâncenelor pudrate constă în inplantarea pigmentului punctiform, procedura presupune injectarea pigmentului în straturile superioare ale pielii, sprâncenele pudrate se deschid în timp și se elimină complet. Prin urmare, nu aplicăm această tehnică pentru a acoperi un vechi tatuaj strident și vizibil. Dacă dorești să faci pudrare, unica soluție corectă este îndepărtarea tatuajului vechi și inestetic, urmată de realizarea unei proceduri moderne pe pielea curată.

Procedura de acoperire se desfășoară similar cu etapele tradiționale ale machiajului permanent, dar cu utilizarea unui corector de culoare.

Corectoarele sunt folosite pentru neutralizarea nuanțelor nedorite. În funcție de nuanța inițială, se alege o culoare de corectare în conformitate cu regulile coloristicii:

- Verdele de măsline pentru neutralizarea culorii roșii;

- Galben pentru neutralizarea nuanțelor puternic mov;

- Portocaliu și roșu pentru eliminarea nuanțelor gri și albastre.

 

Un aspect foarte important în procesul de acoperire este elaborarea schiței. Aici, maestrul își dedică timpul pentru a crea o nouă formă care să arate îngrijită și frumoasă, dar în același timp naturală. Forma este creată și discutată cu clientul.

Cum să vă pregătiți pentru acoperirea tatuajului:

  • Opriți administrarea de antibiotice și aspirină.
  • Evitați orice procedură care implică traumatizarea pielii, inclusiv vizitele la solar și expunerea la lumina directă a soarelui.
  • Rețineți că procedura are contraindicații, printre care diabetul zaharat insulinodependent, epilepsia, tulburările psihiatrice, bolile virale și oncologice, afecțiunile pielii în stadiu avansat, și problemele de coagulare a sângelui.

Îngrijirea pielii după procedură:

  • Evitați expunerea directă la razele ultraviolete și aplicați o cremă de protecție cu un factor SPF ridicat.
  • Evitați traumatizarea pielii
  • Folosiți clorhexidina pentru dezinfectare.
  • Nu smulgeți pielea care se cojește.

Corecția după procedura de acoperire a vechiului tatuaj este obligatorie. Aceasta implică intensificarea culorii noi a pigmentului și prelungirea efectului de acoperire. Deoarece după vindecarea pielii, nuanța pigmentului devine întotdeauna mai deschisă, poate fi necesară încă o corecție .

Acoperirea tatuajului: să o facem sau nu?

Procedura de acoperire a tatuajului este relevantă doar în cazul în care desenul vechi este palid și abia vizibil.

Totuși, chiar și în această situație, procedura este complexă și solicitantă, necesitând o abordare serioasă și îndelungată. Cu toate acestea, cu experiența potrivită a maestrului, acoperirea poate ajuta la ascunderea tatuajului nedorit pentru câțiva ani.

În cazul unui tatuaj vechi și vizibil, acoperirea nu este o opțiune practică. În această situație, eliminarea tatuajului, urmată de realizarea unei micropigmentari proaspete, este alegerea ideală.

În orice caz, dacă să faceți sau nu acoperirea, maestrul vă va oferi sfaturi după examinarea stării tatuajului vechi. Maestrul vă va recomanda cea mai bună soluție și vă va ajuta să obțineți rezultatul dorit.

Trimiteți cererea