Tot despre acoperirea unui tatuaj vechi/nereușit
Tot despre acoperirea unui tatuaj vechi/nereușit
ianuarie 29, 2024

Micropigmentarea buzelor: pro și contra

Publicat: ianuarie 22, 2024

Buze pale, asimetrie și alte imperfecțiuni vizibile, precum și dorința de a evidenția forma și nuanța buzelor, îi determină pe mulți să opteze pentru micropigmentarea buzelor. Tehnicile moderne de machiaj permanent permit obținerea unor rezultate remarcabile, îmbinând estetica cu soluții pentru acoperirea problemelor. Cu toate acestea, este totul atât de simplu pe cât pare? În acest articol, vom explora detaliat procedura de micropigmentare a buzelor, evidențiind atât avantajele, cât și dezavantajele acesteia.

Ce reprezintă micropigmentarea modernă a buzelor?

Interpretarea modernă a micropigmentării buzelor este radical diferită față de procedura din anii '90, când aceasta începea să fie introdusă în Republica Moldova. A devenit cunoscută sub numele de machiaj permanent și implică o abordare nouă în execuție. Make-upul permanent al buzelor se realizează cu un aparat special, iar acul introduce pigmentul în straturile superioare ale pielii, la o adâncime de maxim 0,8 mm. Pigmenții utilizați sunt creați în mod special pentru machiajul permanent, având o structură ușoară, compuși naturali și oferind o aderență bună, fiind bine tolerați de organism, fără a provoca reacții alergice. Principala calitate a acestor pigmenți este eliminarea treptată și lină din organism.

Micropigmentarea modernă include mai multe tehnici, fiecare având avantaje și oferind efecte diferite. Să le analizăm pe fiecare în parte.

Micropigmentarea buzelor cu umbrire

Reprezintă o clasică nemuritoare, de la care a început serviciul de micropigmentare al buzelor. Ca și înainte, poate fi realizat cu contur și umbrire sau fără contur. Diferența constă în pigmenții utilizați și nuanțele acestora. În general, se preferă nuanțe naturale și moi pentru un aspect îngrijit al buzelor. Cu toate acestea, la dorința clientului, se pot alege orice culori, de la tonuri de roz până la roșu intens sau bordo.

Micropigmentare buzelor cu umbrire reprezintă o opțiune ideală pentru cei care doresc să ascundă eventualele imperfecțiuni, să ajusteze forma buzelor, să le ofere un aspect vizual mai plin sau să corecteze forma buzei superioare sau inferioare. Această tehnică pune accent pe buze, conferindu-le un aspect vibrant și proaspăt.

Тehnica 3D în micropigmentarea buzelor

Această tehnică implică combinarea de pigmenți pentru a crea volum. Din punct de vedere practic, tehnica nu diferă semnificativ de un tatuaj obișnuit și are mai mult un caracter de marketing pentru atragerea clienților. Cu toate acestea, este considerată o tehnică distinctă, fiind realizată cu mai multe nuanțe, permițând astfel ajustarea tonului sau lucrarea pe o anumită zonă. Tehnica 3D în micropigmentarea buzelor se concentrează pe volum, dar poate contribui și la ascunderea imperfecțiunilor minore. Nuanțele pot fi variate, însă esențial este să se armonizeze și să permită obținerea unei tranziții fine.

Micropigmentarea în tehnică de acuarelă-

Este cea mai solicitată tehnică, aleasă de majoritatea femeilor. Desigur, tehnica acuarelei nu este menită să ascundă imperfecțiunile, dar rămâne în top datorită aspectului său extrem de natural și autentic. Nuanțele de pigmenți sunt în principal în tonuri nude, deschise, pastelate și delicate. Rezultatul acestei tehnici permite obținerea unor buze suculente, ușor voluminoase. Ele nu atrag atenția excesiv asupra feței, dar în același timp par proaspete. Efectul nu este dificil de întreținut și nu obligă la aplicarea excesivă de machiaj. În același timp, buzele arată îngrijite și frumoase.

PRO și CONTRA - micropigmentarea buzelor.

Argumente pro:

  • Procedura înlocuiește complet machiajul decorativ. Creionul, rujul nu vor mai fi necesare, deoarece buzele rămân mereu colorate, în orice circumstanțe. Poți mânca, bea, freca sau chiar mușca buzele (după vindecarea completă), iar culoarea și forma rămân aceleași ca cele realizate de maestru.
  • După procedură, este necesar un minim de îngrijire, timp în care nu depășește o săptămână. Cu îngrijire adecvată și aplicarea profesională a tehnicii, poți obține un efect frumos.
  • Micropigmentarea corectează bine forma, schimbând-o vizual, ascunzând imperfecțiunile și este considerat cel mai sigur mod de a-ți schimba aspectul buzelor. În plus, poți combina tatuajul cu mărirea buzelor prin acid hialuronic, respectând o anumită secvență.
  • Pielea se vindecă rapid - în 3-5 zile. Datorită introducerii superficiale a pigmentului, pielea este minim traumatizată. Cu utilizarea anestezicului, procedura devine nedureroasă.

Argumente contra:

  • Procedura necesită profesionalism. Este crucial să vă adresați unui maestru priceput, care să aibă înțelegere a adâncimii injectării pigmentului. Dacă pigmentul este introdus prea adânc, există riscul migrării acestuia într-o altă nuanță. De asemenea, procedura poate fi destul de dureroasă dacă meșterul nu lucrează corect.
  • Există probabilitatea apariției herpesului după procedură. Micropigmentarea nu este cauza apariției, dar poate fi un factor declanșator.
  • Edemul este posibil după procedură, dar dacă aceasta este realizată corect, acesta va dispărea în câteva ore.

Profesionalismul maestrului este esențial. La fel de important este nivelul studioului în care se efectuează procedura. Calitatea anestezicului, a pigmentului, a echipamentului, nivelul de igienă, precum și alegerea nuanței pigmentului pentru a obține aspectul dorit sunt toate aspecte semnificative. Numai respectând toate regulile și cerințele se poate obține un rezultat frumos și corect.

Un alt aspect important de luat în considerare este că micropigmentarea buzelor are anumite contraindicații. Toate acestea sunt standarde și se aplică tuturor tipurilor și tehnicilor de machiaj permanent: afecțiuni oncologice, diabet zaharat insulinodependent, SIDA, HIV, epilepsie, precum și tulburări de coagulare a sângelui. În ceea ce privește tatuajul în sine, contraindicația este prezentă în cazul herpesului progresiv pe buze, iar procedura nu trebuie efectuată până la vindecarea completă.

Cum se realizează micropigmentarea buzelor?

Principiul procedurii este același indiferent de tehnica aleasă. Unicul aspect diferit este elaborarea schiței. Înainte de a aplica conturul, maestrul îl trasează preliminar cu un creion și, după aprobarea formei, trece la aprobarea culorii, iar ulterior cind s-a ajuns la un numitor comun cu clientul privind toate aceste aspecte, se incepe lucrul cu insasi aparatul de micropigmentare pentru a fixa conturul. Apoi, se creează umbrirea prin metoda "scratching", iar pigmentul este introdus superficial. Maestrul lucreaza profunditatea, care de obicei nu depășește 0,8 mm.

La finalul procedurii se oferă consultanță privind îngrijirea pielii și măsurile preventive.

Procedura de micropigmentare a buzelor poate provoca puțin disconfort, de aceea întotdeauna se efectuează cu aplicarea unui gel anestezic. Fără utilizarea acestuia, nu se efectuează micropigmentarea.

Cu aplicarea anestezicului, senzațiile dureroase sunt reduse la minimum. Cu toate acestea, pragul de durere și senzațiile individuale ale clientului sunt importante. În unele cazuri, chiar și cu utilizarea anestezicului, o persoană poate simți o ușoară înțepătură în timpul procedurii. Un avantaj este că lucrul cu aparatul de micropigmentare durează nu mai mult de 1,5 ore

Perioada de vindecare și refacere a pielii după procedura de micropigmentare a buzelor este de aproximativ 25-28 de zile. Aproximativ 5 zile sunt dedicate vindecării complete a pielii, iar restul timpului este pentru recuperarea acesteia, sedimentarea pigmentului, formarea rezultatului final sub influența factorilor externi și a reacției organismului.

În primele 2 zile, nuanța va fi mai intensă din cauza limfei care se elimină în primele 24 de ore, precum și a uscării acesteia pe pielea buzelor. Începând cu ziua a 3-a, apare descuamarea și dorința de a mâșca zona tatuajului. Între ziua a 5-a și a 7-a, descuamarea dispare, iar nuanța buzelor devine mai deschisă și mai naturală.

După prima săptămână, procesul de recuperare continuă.

Ia medicamente antivirale cu 2-3 zile înainte și 2-3 zile după procedură, dacă știi că ai herpes în organism. Aceste medicamente previn manifestarea infecției și nu afectează rezultatul tatuajului. Este important să rețineți că procedura este interzisă dacă herpesul este deja prezent. Așteaptă recuperarea completă a pielii înainte de a face tatuaj.

Merită să faci micropigmentarea buzelor?

Cu siguranță, merită. Dacă dorești să te bucuri de o nuanță frumoasă a buzelor fără a folosi ruj, luciu sau creion. Micropigmentarea buzelor poate acoperi eficient tonurile albastre, corectând vizual asimetria și oferind buzelor un aspect mai plin. Cu toate acestea, toate aceste avantaje ale procedurii se realizează doar prin respectarea strictă a regulilor și recomandărilor privind pregătirea pentru procedură, îngrijirea pielii după aceasta și alegerea unui profesionist priceput. Încredințați-vă muncii profesioniștilor și descoperiți toate avantajele tatuajului permanent pentru buze.

Trimiteți cererea