Despre tehnica tradițională a micropigmentării sprâncenelor a auzit orice femeie doritoare să arate atractiv și îngrijită. Procedura este destul de eficientă, acoperind perfect imperfecțiunile din zona sprâncenelor, făcându-le expresive. Dacă să comparăm cu tatuajul care este o procedură dureroasă, care nu poate oferi un aspect natural sprâncenelor și are o serie de dezavantaje (schimbarea culorii într-un ton artificial, cum ar fi albastru, verde sau chiar roșu).
Pe de altă parte, tehnica sprâncenelor pudrate este cu totul altceva. Este o procedură modernă, aproape nedureroasă, cu un efect uimitor. Vom discuta în acest articol despre ce reprezintă efectul pudrat al sprâncenelor.
Ce presupune tehnica de “sprâncene pudrate”
Sprâncenele pudrate reprezintă o tehnică ultramodernă de micro-pigmentare, ce permite obținerea unei aparențe naturale a sprâncenelor. Astăzi, se pot întâlni diverse denumiri-sinonime care simbolizează această procedură: nano-pulverizare, catifelată, pixelată, punctată, pulverizare umbroasă.
În timpul procedurii, maestrul introduce pigmentul în straturile superioare ale pielii, estompându-l și "trasându-l". Se creează o imitație a machiajului, ca și cum umbrele sau creionul ar fi fost aplicate delicat și uniform pe pielea sprâncenelor. Acest efect frumos și „fumuriu” este ceea ce a adus popularitate tehnicii sprâncenelor pudrate și astăzi este preferat de multe femei.
Rezultatul procedurii este impresionant. Sprâncenele arată îngrijite, naturale și ordonate. Nu există contururi sau limite clare, așa cum se întâmplă în tatuajul clasic sau microblading. Și cel mai important, această tehnică se potrivește tuturor și nu are limite de vârstă.
Pentru cine se recomandă micropigmentarea cu efect pudrat sprâncenelor?
- Cei cu sprâncene prea dense, dar cu zone în care există goluri mici.
- Cei cu sprâncene prea deschise și care doresc să le ofere culoare.
- Cei a căror culoare a sprâncenelor se estompează rapid la soare.
- Cei cu creșterea neregulată a sprâncenelor și doresc o formă mai ordonată și frumoasă.
- Cei cu defecte congenitale sau cicatrici în zona sprâncenelor.
- Cei care nu doresc să își petreacă zilnic mult timp in fața oglinzii pentru machiaj.
Desigur, în primul rând, principalul avantaj al micropigmentării constă în faptul că cu ajutorul ei poți uita pentru mult timp de necesitatea să-ți conturezi și să-ți vopsești sprâncenele cu machiaj decorativ, fără griji pe parcursul zilei că acesta s-ar șterge sau ar curge. Datorită sprâncenelor pudrate, machiajul este întotdeauna perfect, indiferent de circumstanțe.
Avantajele sprâncenelor pudrate:
- Traumatism minim al pielii: Acul este introdus în straturile superioare ale pielii, la o adâncime de până la 0.8 mm. Aceasta permite o recuperare rapidă și fără durere, iar procedura în sine exclude senzațiile dureroase.
- Execuție rapidă: Aproximativ 1,5 ore pentru întreaga procedură.
- Ascunde imperfecțiunile: Corectează și acoperă defectele în mod eficient.
- Potrivit pentru femeile de la 18 ani.
Dezavantajele sprâncenelor pudrate:
Printre dezavantajele acestei proceduri se numără doar costul destul de mare. În medie, în studiourile din Chișinău, micropigmentarea sprâncenelor cu efect pudrat variază între 2000 și 3500 de lei, plus 50% din această sumă se achită pentru corecție, care este obligatorie după o lună de la procedură.
Nu se recomandă alegerea unei oferte mai ieftine - deoarece un preț prea scăzut poate indica lipsa de competență a maestrului sau economii la pigmenți, echipamente sau sterilizare, ceea ce poate implica riscuri corespunzătoare.
Este dificil să se spună că un serviciu ieftin se va solda cu 100% rezultate pozitive sau negative.
Cu toate acestea, după cum arată experiența noastră, clienții care au făcut tatuaj permanent mai ieftin de 2000 de lei au regretat acest lucru - consecințele muncii maeștrilor neexperimentați au fost evidente. Cel puțin în astfel de cazuri, a fost necesară corecția după alt meșter în Chișinău.
Cum se realizează micropigmentarea sprâncenelor cu efect pudrat?
Consultarea:
Maestrul discută cu clienta aspecte precum conturul ales, culoarea, forma și alte detalii importante. Maestrul poate oferi sugestii, luând în considerare forma feței, culoarea și forma ochilor, părului și a pielii.
Crearea schiței:
Se efectuează corectarea sprâncenelor, se smulg firele de păr în plus, se ajustează forma. Maestrul discută schița cu clienta și o ajustează până la acordul complet.
Anestezia:
Se folosesc diverse unguente, geluri sau spray-uri anestezie. Pentru anestezie, poate fi utilizată lidocaina sau alt preparat pe bază de lidocaină. Chiar dacă sprâncenele pudrate sunt considerate o procedură cu traumatism minim al pielii, nu se pot evita leziunile minore ale pielii și senzațiile puțin mai sensibile. Pentru a minimiza disconfortul, maestrul aplică anestezicul.
Procedura:
Se folosesc diverse unguente, geluri sau spray-uri anestezie. Pentru anestezie, poate fi utilizată lidocaina sau alt preparat pe bază de lidocaină. Chiar dacă sprâncenele pudrate sunt considerate o procedură cu traumatism minim al pielii, nu se pot evita leziunile minore ale pielii și senzațiile puțin mai sensibile. Pentru a minimiza disconfortul, maestrul aplică anestezicul.
Finalizarea:
Acoperirea în interpretarea modernă presupune introducerea pigmentului în straturile superioare ale pielii. Treptat, pigmentul introdus se dizolvă și iese din organism, iar vechiul tatuaj devine din ce în ce mai vizibil. Prin urmare, acoperirea unui vechi tatuaj foarte vizibil nu este o soluție definitivă, ci un efect temporar.
Contraindicații pentru micropigmentarea sprâncenelor
Există anumite contraindicații pentru tatuajul pudrat al sprâncenelor, chiar dacă tehnica are numeroase avantaje.
1. Sensibilitate crescută: Persoanele cu sensibilitate crescută pot să fie mai sensibile la procedură.
2. Alergii: Cei cu tendințe alergice trebuie să fie precauți. Pentru a evita reacțiile alergice.
3. Diabet zaharat: Nu se recomandă pentru persoanele care iau insulină.
4. Boli virale: Pacienții cu boli virale ar trebui să evite această procedură.
5. Infecții: Persoanele cu diferite tipuri de infecții ar trebui să amâne tatuajul până la vindecare.
6. Coagularea deficitară a sângelui: Problemele de coagulare a sângelui pot afecta procesul de vindecare.
7. Acnee severă: Persoanele cu acnee severă ar trebui să amâne procedura până când pielea se vindecă complet.
8. HIV: Persoanele cu HIV sunt contra-indicate pentru această procedură.
Contraindicații relative includ sarcina din cauza schimbărilor hormonale. Meșterul nu poate garanta că pigmentul va rezista în mod uniform, astfel că în această perioadă procedura se efectuează pe riscul și răspunderea clientei.
Cum se vindecă sprâncenele pudrate?
Procesul de vindecare și recuperare a pielii după procedura de pudrare a sprâncenelor nu diferă de procesul care are loc după alte tehnici de machiaj permanent.
În primele ore, pot apărea roșeață - o reacție normală a pielii la numeroasele perforații. Pe măsură ce pielea începe să se vindece, se poate forma descuamare. Dacă descuamarea este minimă, înseamnă că procesul de vindecare decurge corect. Este strict interzis să încercați să îndepărtați cojile singuri.
În perioada de vindecare, poate apărea o ușoară senzație de mâncărime. Nu este recomandat să vă scărpinați sprâncenele, dar dacă simțiți o dorință puternică, puteți trece cu atenție cu o bețișoară de ureche în zona din jurul sprâncenelor. Aceasta ar trebui să ajute. Perioada de vindecare a pielii durează aproximativ 5-7 zile. Pielea se recuperează complet și se reînnoiește într-o lună, cu condiția să aveți grijă corespunzătoare a sprâncenelor după procedură.
Îngrijirea sprâncenelor după tatuajul pudrat este un factor crucial care determină cât de corect și frumos va rezista pigmentul.
În primele 2-3 zile, se recomandă evitarea contactului cu apă pentru a preveni introducerea bacteriilor prin rănile deschise. De asemenea, nu se recomandă utilizarea oricăror produse de curățare a feței.
Ca să vă asigurați că pielea se vindecă rapid fără consecințe negative, evitați aplicarea oricăror produse cosmetice pe aceasta (se referă la zona sprâncenelor), cum ar fi creme, uleiuri, geluri, seruri etc. Nu faceți peeling sau exfoliere, și evitați să smulgeți firele de păr din sprâncene. Pentru primele 7 zile, este recomandabil să amânați orice procedură cosmetică peste sprâncene, cu excepția celor recomandate de specialiști. Exfolierea și peelingul pielii pot fi efectuate doar după o lună de la procedură, atunci când pielea este complet recuperată.
În perioada de vindecare, este recomandat să amânați vizitele planificate în saună și baie. Nu uitați să purtați o pălărie cu boruri late în cazul expunerii prelungite la soare. Razele directe ale soarelui pot afecta negativ starea pielii traumatizate. De asemenea, este recomandat să aplicați cremă de protecție solară după ce pielea s-a vindecat, înainte de expunerea la soare.
De asemenea, pregătirea pentru procedură este un aspect important despre care trebuie să știți.
Pentru a te pregăti corespunzător pentru procedura de pudrare a sprâncenelor
- Încetați administrarea medicamentelor subțiere a sângelui, antibioticelor și altor medicamente pe bază de acestea cu câteva zile înainte de procedură;
- Evitați corectarea, smulgerea și vopsirea sprâncenelor cu câteva zile înainte de procedură.
Efectul pudrat pentru sprâncene rezistă între 1,5 și 2 ani. Durata exactă nu poate fi prevăzută, deoarece este individuală și depinde de organism. Pe parcursul perioadei, pigmentul se dispersează treptat și, după câțiva ani, se va dispersa complet.
Pe de o parte, acest lucru reprezintă un mare avantaj, deoarece după un timp scurt se poate relua procedura, modificând nuanța, forma, intensitatea sau încercând alt tip de machiaj permanent.
3 Factori de estompare a pigmentului
- Tipul de piele și specificul acesteia. Pielea grasă și poroasă pierde pigmentul mult mai rapid;
- Specificul sistemului imunitar. Cu cât este mai puternică imunitatea, cu atât este mai mare probabilitatea ca eliminarea pigmentului să se producă mai rapid;
- Vârsta. Cu cât este mai în vârstă femeia, cu atât se va estompa pigmentul mai încet.
Corectarea sprâncenelor pudrate este practic o procedură suplimentară obligatorie în aproape 100% dintre cazuri.
Aceasta aduce mai multe beneficii, inclusiv:
- Prelungește durata efectului sprâncenelor pudrate. În timpul corectării, pigmentul este reintrodus, ceea ce îl fixează mai bine sub piele;
- Elimină defectele apărute în procesul de vindecare a pielii (zone cu pigment lipsă, decolorarea pigmentului, modificări ale formei sprâncenelor etc.).
Prima procedură pentru sprâncenele pudrate poate fi considerată o "cunoaștere a pielii". Este absolut necunoscut cum va reacționa organismul la substanța străină și cum o va percepe. De aceea, nu întotdeauna se obține imediat rezultatul dorit. Cu toate acestea, corectarea rezolvă rapid această problemă, permițând echilibrarea culorii, eliminarea defectelor, ajustarea formei și aducerea rezultatului la perfecțiune.
Este rar să se poată acoperi tatuajul cu micropigmentarea sprâncenelor cu efect pudrat din cauza caracteristicilor tehnice ale procedurii de aplicare a pigmentului. Uneori, unii specialiști încearcă să facă acest lucru, dar nimeni nu va garanta un rezultat de 100%. Mai mult, este posibil să fie necesare mai multe corecții pentru a obține rezultatul dorit. Prin urmare, în acest caz, poate fi mai simplu să îndepărtați tatuajul cu laser și apoi să efectuați procedura de sprâncene pudrate.
Dificultățile acoperirii se datorează adâncimii la care se introduce pigmentul sub piele. În timpul tatuajului clasic, pigmentul este introdus la o adâncime de până la 1,5 mm. Tehnica sprâncenelor pudrate presupune introducerea pigmentului la o adâncime de până la 0,8 mm. Prin urmare, nuanța pigmentului aplicat în timpul procedurii de sprâncene pudrate poate să nu fie vizibilă. Dacă se introduce pigmentul mai adânc, există riscul ca, în timp, culoarea să capete nuanțe neașteptate: roșu, albastru și chiar verde.
Sprâncenele pudrate - stilate, moderne și estetice.
Machiajul permanent în tehnica sprâncenelor pudrate este cu adevărat în vogă în industria frumuseții. Această tehnică de micropigmentare oferă posibilitatea de a obține o aparență cât mai naturală și autentică a sprâncenelor, într-un mod inegalabil de alte tehnici. Aprecierea acestei tehnici de micropigmentare se datorează în mare măsură abilității sale de a crea un aspect natural și subtil. Cel mai important aspect este să ascultați recomandările specialiștilor și să aveți încredere în maestrul dvs. Alegeți artiști profesioniști și rezultatul nu vă va dezamăgi!